SopronSopron az ország egyik legrégebbi, ékszer szépségű, műemlékekben egyik leggazdagabb városa.

Ezen a hangulatos településen szinte minden megtalálható, ami vonzerővel bír: történelmi hangulatot árasztó belső városrész utcasorai, az építészet gótikus, barokk és reneszánsz ritkaságai, s emellett jelen van a borpincékkel tarkított falusias városrészek hangulata.

Sopron legismertebb nevezetessége a Tűztorony és az annak déli oldalán található Hűségkapu, amelyet az 1921-es népszavazás emlékére készítettek. A városháza 1896-os milleniumra készült, a vele szemben lévő Storno ház a város egyik leghíresebb épülete, ahol Mátyás király is megszállt 1482-1483 telén. A Várkerület, az egykori várárok mentén alakult ki, belső házsorai a várfal vonalát követik, egyik ékessége a Mária-szobor.

A régi világot idéző Sopron történelmi belvárosa azonban élénk, pezsgő életet mutat. A város művészeti hagyományai hosszú évtizedekre tekintenek vissza - a zenei élet és a nyári zenés színház különleges élményt nyújt az ide látogatóknak.

Sopron turisztikai kínálatának szerves része a megannyi rendezvény és fesztivál, a környék vonzó természeti környezete, a Fertő közelsége - mindez a várost és környékét az ország egyik legszebb és legkellemesebb üdülőhelyévé varázsolja.DESIGN BY ZO-OM 2000